Da, vjerujte mi na riječ, i kupaonica može biti uredna i minimalistička, onako da vas već na sam pogled njeguje.

Štoviše, kupaonice su idealno mjesto za usavršavanje vještine organiziranja jer je to jedna od najprometnijih prostorija u kući, najmanja i najnatrpanija u odnosu na kvadraturu. Tu moramo iskazati maksimalnu sposobnost da sve ono što nam treba smjestimo nadohvat ruke.

U kupaonici, kao ni u jednoj drugoj prostoriji, skloni smo gomilati pretjeranu količinu manjih predmeta od kojih većinu upotrijebimo tek tu i tamo, a možda i nikada. Poslušajte me i držite u kupaonici samo one stvari koje redovito upotrebljavate. Ako kupujete veću, rezervnu količinu potrepština, u kupaonici držite samo onoliko koliko vam trenutno treba, a višak spremite u neki ormar u blizini.

Kako bi jednom postignuti red imao smisla usvojite sljedeće dvije navike:

Ne kupujte niti jedan novi preparat dok niste potrošili ono što imate.;

Svakih par mjeseci, odvojite pola sata da pregledate što imate i odbacite višak. Riješite se svih preparata koje više ne upotrebljavate ili one kojima je istekao rok trajanja.

Cilj nam je da pretvorimo kupaonicu u mjesto na kojem ćete se moći opuštati, pomlađivati i brinuti o sebi, a to u ovakvom neredu nije moguće. 

U našoj grupi IN&Out detoksikacija doma sutra krećemo s organiziranjem i račišćavanjem naših kupaonica. Još uvijek nam se stignete pridružiti!

Uživajte!!!