Da li znate koja je najvažnija navika koja čini razliku od ranog jutra i koja će vam cijeli dan usmjeriti u drugom smjeru: POSPREMANJE KREVETA! 

Pospremanje kreveta ujutro daje vam sljedeće:

  1. Osjećaj postignuća.

    Možda vam se čini premalim da bi bilo značajno, ali kada dan započnete tako da pospremite svoj krevet, to daje vam osjećaj postignuća. Daje vam trenutni osjećaj uspjeha i da imate sve konce u rukama. Osjećate se organizirano i spremni se uči u dan. Ove dvije minute određuju ton za ostatak dana. Sam postupak je kratki, ali vrlo moćan i definitivno vrijedi uloženog vremena.

  2. Stvara pozitivno stanje uma dok idete u krevet.

    Svima vam je poznat sljedeći scenarij. Imali ste stresan dan i sve o čemu možete razmišljati je da legnete u krevet. Dođeš u svoju sobu, maštaš o miru i sigurnosti, a kad tamo nered – krevet nije napravljen i svugdje ima odjeće. Ovo djeluje na vas da ste još umorniji i pod još većim stresom.

    Ovome u prilog ide i sljedeće. Znate kakav je osjećaj kad nakon cijelog dana na poslu ili u turističkom obilasku dođete u hotelsku sobu i izvalite se na uredan i pospremljen krevet. Odmah se osjećate bolje koliko god umorni bili, zar ne? Uredan krevet odmah vam podiže raspoloženje.

    Neka istraživanja su čak potvrdila da ljudi koji pospreme krevete ujutro imaju tendenciju da se bolje odmore noću jer spavaju u urednoj, organiziranoj spavaćoj sobi.

A evo što je jedan admiral Američke vojske rekao na završnoj priredbi povodom diplomiranja generacije 2014 na University of Texas, o tome što najvažnije ako želite promijeniti svijet! 🙂